14/01-24 Tronskiftet i Det Dansk Kongehus, København

Dronning Margrethe 2. af Danmark fortalte i hendes nytårstale at hun den 14/01-24, at hun abdiceret fra tronen og at hendes søn Kronprins Frederik overtager tronen.

Der var mange der var mødt op foran Christiansborg Slot for at få en god plads fra morgenstunden selv om det var hen på eftermiddagen det vil ske.

Kl. 15:00 trådte Kronprins Frederik og statsminister Mette Frederiksen ud på balkonen på Christiansborg Slot, hvor statsminister proklamerede tronskiftet, hvorefter Kronprins Frederik bliver til H.M. Kong Frederik 10.

Efter at statsminister Mette Frederiksen, havde proklamerede tronskiftet, kom Kong Frederik 10. og hans hustru, den nye Dronning Mary, samt deres børn ud på Christiansborg Slots balkonen, hvor langt over 150000 var mødt frem til at hylde det nye kongepar.